fredag 9 november 2012

2012...


2012
Dags att sammanfatta året. Det mest lyckade blev när vi lämnade över styret till Erik Harrysson. Bara det säger ju en hel del! Två pallplatser, en vinst i Hörby och en bronspeng i Eslöv blev det när Harry skötte spakarna. När jag och Alice skulle sköta körandet fanns det mer att önska. Premiären i Simrishamn missade vi p.g.a. jobb och sjukdom. När vi väl tog oss samman och kom till start i "Kongen" var det med besked. Som total novis, första tävlingen  i skogen och med noter, gjorde Alice en gedigen insats och vi låg bra till i klassen i efter två sträckor. Sen packade containern ihop 300 meter in på SS3 när balaxeln började leva sitt egna liv och ekipaget använde kardanaxeln som redskap till ett ordentligt stavhop.

En vecka senare hade vi lappat ihop, och förstärkt. Ett "kärringstopp" och 300 meter in på SS1 i Älmhult packade dock återigen infästningarna till bakvagnen ihop. Vi hade toppat med systrarna Ekdahl och Steiner som service men icke. Firma Schönström/Steiner har kört 300 meter i Älmhult förr och varför bryta en fullgod trend.

Nya tag och större hål i börsen. Karlskrona gav en målgång dock som sista bil efter en mindre härdsmälta i kupan hos chauffören på SS2 som gav 12 minuters naturkunskap för besättningen.

Vi kände oss dock positiva efter en del fina tider i Karlskrona och när vi kom till Växjö fanns planer och en tempoökning. Detta kom på kant direkt när "kapen container" inte levererade annat än ett praktfullt förarmisstag och med lite otur hade Thörjessons Opel fått  en fin 940 avgjutning i fronten. För vart bilen var på väg låg i allt annat än förarens händer. Ja, jag erkänner. Bilen kör jag och Alice åker. Ibland går det, ibland går det inte.  Nu körde containern bara SS2 och SS3 innan det blev generalras i lådan. Ridå och dyrt.

Davidssonlådan var fin och fungerade hela Snapphanerallyt och med tider som matchade Christoffer Holmberg, Mats Andersson, Bellborg, Jocke K på SS2-4 (1 och 5 lämnar vi) blev det en målgång och en tiondeplats i klassen. Nöjda? Skiter björnar i skogen och har Blind Guardian ös på dubbelkaggen.

Förbil i AMC-Rajset och taggade till Tv-Svängen. Här blev det dock en återblick till vårens begivenheter och firma Schönström/"micro" sållade sig till åskådarna i starten på SS3 när den nya lådan lämnade in.

Ni kan själva räkna ut sammanfattningen av året. 2013? Varför inte.