torsdag 11 juli 2013

Inför Svampasprinten

The-Kannan jagar vidare med deltävling nummer fyra. Mästerskapsledaren Pontus Berglund prioriterar franska Rivieran före Tomelillas finest och lämnar därför dörren öppen för oss andra att knapra in i tabellen. Arlövs SM-åkare Martin Andersson saknas också i anmälningslistan och frågan är om det inte blivit felaktiga prioriteringar i BMW:n. SM före The-Kannan, förstår inte? Även tvåan, trean och fyran i mästerskapet saknas. På plats är dock två AMC-ekipage och tre LAC-ekipage. För egen del har containern fått en snabb översyn och allt som varit löst är nu ordentligt spänt. Vi möter ett digert startfält i A-grupp H och det är ju utifrån detta poängen i The-Kannan räknas. Detta innebär helt enkelt att vi får jaga ordentligt och som teamchef Ohlsson brukar säga -"köra handtagen av skiten". Jag har dock Batman i bilen och om jag har koll på min seriehistoria så har Batman aldrig förlorat en kamp mot onda makter. De onda makterna, här i form av bl.a. Hans-Daniel Steiner, kommer också med Semesterturen färskt i bagaget. Postbilen och Steiner fick en behövlig genomkörning och frågan är om inte kombinationen Svampabanan och framhjulsdrift kan vara en vinnande kombination. Mig veterligen finns i alla fall inga sjöar inom Svampabanans gränser så någon upprepning från TV-Svängen 2011 är knappats aktuellt


Från LAC kommer Opel Team Hällestad med friskt SM-tempo i bagaget. Hur det står sig mot ovanstående kan vi bara spekulera i. Opeln har tidigare under året visat tråkiga tendenser och när t.o.m. Volvotrimmare får peta i Rüsselheimsörjan för att få det att fungera vet vi inte var det kan komma att sluta. En outsider inför morgondagen.

Sist ut är bröderna Ekdahl. Markus är säkert nöjd oavsett vad resultatet blir och Daniel borde i deras interna kamp ha ett visst övertag efter förra helgens uppvärmning. Markus kommer säkert att ta det lugnt på banans gruspartier (!) men en snål och vägvinnande linje kan vara den vinnande. Om det inte blir regn, då kör han med största sannolikhet hem. Fördel Daniel?

Den stora frågan är dock om Batman kommer åka buss från Lund till Tomelilla i morgon.