måndag 15 juli 2013

Svampasprinten

Jag får börja med att lyfta fram en vinnare. En kanske otippad sådan, men likväl en vinnare. Snabbaste Voc totalt och första spiken där det fanns grus under sulorna. Sen att det blev "märke" får han bara acceptera,  nöjd som han är med vad herren ger. Stort grattis till Marcus och Ann.

 
För egen del kan vi bara summera att Batman skräms inte i första taget. Jag gjorde vad jag kunde för att rubba Irenes lugn men hon förblev stencool. Inte förrän jag kom hem trillade polletten ner; Batman är ju van att möta och bekämpa faror mest hela tiden som är klart värre än att åka bil med mig. Första omgången blev det fel på det mesta. Jag var så fokuserad på att inte få motorstopp i staren (har inte lyckats med många asfaltstarter tidigare med bilen) att jag fullkomligt glömde bort att starten är ett litet moment av många. Två snurrningar senare blev tiden piss och vi öppnade portarna på vid gavel för konkurrenterna i "Kannan".

 
 
I andra omgången blev det klart förbättring och vi klarade både starta och ta oss runt banan utan snurrningar. Dock blev det återigen strul i ravinen när motorn p.g.a. för hög växel tvärdog och vi hoppade sakta fram mot resterna av Sjöbobacken innan den hostat färdigt. 0,4 sekunder före Steiner och det är ju evigheter i denna tiondelssport.
 
 
 
I tredje och sista omgången skulle vi ge det ett sista försök att köra felfritt. Slängkapporna som superhjältar envisas att utrusta sig med hamsar lätt in sig i reglagen i kupén. Det kändes bra. Fin linje i Ohlssonböjen och felfritt fram till tredje varvet då det återigen blev felaktiga växelval i ravinen med tillhörande hostningar. När "el-presidente" Servin snurrande efter Sjöbobacken växte dock hornen en aning att försöka nå Martin Nilsson som startade närmast före. Nu skulle Batman få åka. Men jag kanske är mer av en teoretiker för rent praktiskt blev det inte mycket gjort. Dock fick Steiner återigen se sig slagen med 0,4 sekunder. Två av tre möjliga känns som en seger. Totalt blev det inte riktigt så bra som det skulle ha kunnat blivit men snurrar man och kör allmänt dåligt blir det inte bättre.
 
0,4 sekunder är ungefär så här mycket.
 
 
Däcken tog slut. 
 
 
Det var en bra genomkörare och jag kan inte vara alltför missnöjd även om snurrningarna grämer en del. Vi tog oss upp på tredjeplats i "Kannan" som nu leds av vinnaren Ekdahl. Steiner och Daniel Ekdahl jagar på delad fjärdeplats. "Kannan" drar vidare i Skyttesvängen men då finns vi inte med vilket ger Ekdahl ett gyllene tillfälle att skapa en lucka. För inte kommer han väl till start i TV-Svängen och Ekratten för att försvara ledningen?