söndag 1 september 2013

Tv-Svängen

Om Marcus Ekdahl är nöjd med vad herren ger ställer jag mig mer tveksam till tilldelningen den senaste tiden. Jag tror att jag ska lägga lite tid under kommande vecka på leta upp vår herre, och när jag hittat karljäveln ska jag köra ner psaltaren så långt att karl inte vet om han ska hosta upp den eller skita ut den (ursäkta men är trött på leveranserna från den övre makten)

TV-Svängen började på sämsta sätt. Redan på väg ut till SS1 började motorn gå på tre cylindrar. Detta löste sig men det blev stressigt värre för att hinna in i TKn. Redan efter ett par hundra meter höll vi på att köra rakt fram i en sväng när bromsarna inte tog ordentligt. Detta höll i sig hela sträckan och Cristofer påpekade att det var tamt och osäkert i inbromsningarna. Tro fan det när inget händer när man trycker på pedalen.

SS2 Stänkelösa är en riktigt fräck och tuff sträcka. Synd bara att den blir så otroligt sönderkörd på sina ställen. Utan ordentliga bromsar fortsatte "tösakörningen" och i en höger 2 minus körde vi rakt fram ut bland sly och småbjörkar. Inga skador förutom på psyket. En kilometer senare varvdet dags igen, återigen gick det för fort och inte gick det att få stopp på härligheten. I med ettan (motorbroms) lite ryckande i handbroms och alla andra spakar och reglage men Volvon stod på tvären över hela vägen och snurrningen var ett faktum. Sträckan var som sagt bitvis dålig och på transporten till service fick vi stanna för att lokalisera ett skrapande missljud från bakvagnen. Hitta inget speciellt utan körde vidare men när vi kom till Hörby rann bensinen ur bilen. Vi kör med originaltank och den hade fått en smäll från något på vägen (sten) och flyttats över mot kardanstången som legat och slipat mot tanken. Till slut gick det hål. Nu är vi mest glada över att skiten inte brann upp.

Åkte ut för att titta på avslutande SS6 och här kunde det bli obehagligt. När Erik Telehagen är på ingång kommer en lösspringande hund ut från skogen och sätter sig i vägkanten. Vi inser att vi inte hinner springa bort och dra bort hunden (en stor rotweiler) utan kan bara hoppas att hundan stannar i vägkanten och inte springer ut på vägen. Det är inte många centimerter mellan hunden och Hondan. Ägaren till hunden fick sig en nätt tillrättavisning och snabb instruktion i användande av koppel