torsdag 21 augusti 2014

Silverratten - målgång

Med H-D Steiner i kartläsarstolen, Tirup Service i chefsposition och kaffegourmanden som förste meck kunde det inte misslyckas. 450 meter totalt i Älmhult de två senaste starterna var målsättning nummer 1 att slå. Målsättning nummer 2 var att ta sig runt och målsättning nummer 3 var att det kanske till och med kunde gå lite fort på sina ställen.

SS1 kastade in oss i hetluften direkt. Senast vi körde var i april och det både märktes och kändes. Både SS1 och två flöt på utan problem. De nya Dmack-mackorna som Erik C fixat fungerade bra men snål som man är fick de "ligga och vila" efter SS2 och på åkte de gamla Kuhmo-sulorna. Visserligen var två helt nya och det kan ge sken av att det går bra nu men de har legat på takräcket i snart ett år och för att mota torrsprickorna i grind fick de åka på.

Sammanfattningsvis så hade vi en trevlig dag i spåret och efter en lugn dag belönades vi med en 12:e plats i klassen och 24:a totalt. Var lika med Holgersson inför sista SS men gentlemän som vi är lätt vi de gamle gå före.

H-D Steiner hade full ordning på noter och när man trodde att han inte hade fler ess i rockärmen levererar han kunskaper i de svåraste kurserna som Terratrip erbjuder och nu har vi en fungerande tripp. Att han inför SS5 sabbade elhissen så vi tvingades köra med högerrutan nervevad låter vi passera!

 
Kolla linjen. Medan konkurrerande jedi-krigare på sin höjd fäktar med laserpinnar har Hans-Darth Steiner med precision navigerat ner dödsstjärnans högerhjul med Terratripens hjälp. Styrman Schönström sköter farthållningen.


Farten högre och linjen sämre 2010 när vi brakar av redan i andra svängen på SS1.