måndag 3 april 2017

Simrishamnsmixen

Efter turen på Söderslätt som efter lite småstrul och försiktig färd resulterade i en total 10:e  plats. Allt höll på att ta ende med förskräckelse i sista sväng på sista sträckan då tydligen all förlorad tid och för tidiga inbromsningar skulle kompenseras. Inget vidare lysade beslut då vi till förlorad tid nu också kunde lägga ytterligare någon sekund till, ordentlig hicka och en stor portion tur.

Från Söderslätt åkte vi något österut till Österlen. Det var ett starkt startfält som redan på förhand innebar att målsättningarna hölls ganska moderata. Topp 20 kunde vara godkänt. Det började trevande på SS1. Lång pedal till höger, mindre pedal till vänster. Borde vara lätt att veta vilken som är lättast att trö på men de teoretiska aspekterna av rallykörning överensstämmer inte alltid med verkligheten. Det blev något bättre på SS2 men då kom istället en halmbal i vägen. Var 0,1 sekunder efter Kastenman och han är ju ingen försiktig general precis. Sammantaget såg det trots allt ganska bra ut. Vi var före några av de som man kan tänka sig att jämföras med och låg på 15:e plats av de 43.

I Tkn till SS3 stannade bilen. Eller rättare sagt, den startade inte. Den var lika död som Lenin där han ligger i sitt mausoleum. Automatsäkringarna löste, kanske var det även det som drabbade Lenin men det verkar relativt osannolikt. Hur som helst tog det några minuter för lång tid att få fart på eländet, vilket ingen ännu fått på Lenin efter 94 år så ur det perspektivet får det kanske ses som en framgång. 30 sekunder i transportprick blev det oavsett. Så mycket för den fina inledningen och ett motorstopp inne på SS3 Kronovall var som lök på laxen och nu såg det mesta genast mycket sämre ut. SS4 blev inte heller någon vidare succé. De två avslutade sträckorna flöt på. Framförallt SS5 där vi hade 9:e tid och tyckte dessutom att vi körde helt OK. Om inte om hade varit hade det kunnat bli bra men nu finns detta om som petade ner oss en rad placeringar i listan och gav oss en 20:e plats i klassen. Förvisso i paritet med uppsatt mål men nu fanns det tydligen bud om bättre att förhandla om.


Sammanfattning
Lenin ligger där han ligger i sitt mausoleum. Det var en fin vårdag på Österlen. Vi körde hela den stora rundan och avslutningsvis ett stort tack till Simrishamns MK för en riktigt fin tävling.