söndag 30 oktober 2016

Höstuppdatering

Det har varit dött som i graven ett bra tag nu. Sedan TV-Svängen för att vara korrekta och det har hänt både en, två och tre saker sedan dess. Sydsten-Bilteknik Rajset, Torna Rallyt, Falsterborallysprint och sen årets givna säsongsavslutning. Kurs med Harry i Eslöv.

I Dalby var rollen att se till att alla andra kunde leka och ha en bra dag i stenbrottet. Summa summarum kan det konstateras att vuxna leker bra och bäst lekte Jocke Kristiansson. Man kan leka på många olika sätt och sedan lågstadiet har lekar som skeppsbrott varit populära lekar bland småpågar och småtöser. Även för småpågar som närmar sig de 40 har inte leken förändrats utan bara formerna för hur den utövas.Torna Rally var premiär på så många sätt. Det var första samarrangemanget mellan Lund och Arlöv. Det var första gången vi i organisationen arrangerade rallytävling. Andy Nilsson som självutnämnd (eller kanske inte) tävlingssekreterare har inte antecknat så flitigt sedan skolåren och frågan är om ens då. Arrangemanget förlöpte utan större intermezzo och det gav en viss mersmak att göra ett försök även 2017. Nya människor på nya poster i en ny tävling. Fanns med andra ord alla ingredienser för att det skulle kunna gå riktigt åt pipan men har man helgarderat sig med både livrem och hängslen är man på säker mark. Vi vet alla att det är viktigt med en bra start på alla tävlingar och här fanns både livrem och hängslen för att säkra upp...


Stort tack till alla som bidrog och hjälpte till. Stort tack till Jörgen Lundgren som upplät sin mark, tomt och väg till Skånes (och några från Blekinge) grusåkare.

För det egna tävlandets del har det sedan Sydrallyt mest handlat om en kamp mellan chaufför och fordon. Efter TV-Svängen fick det räcka och det blev till att hänga på både nya stötdämpare och fjädrar. Det fanns andra faktorer som påverkat väghållningen men de är av mer ljusskygg karaktär. Test i Falsterbo. Alla vet att det är lite spårigt på gamla LV4 och i år var definitivt inget undantag. Det var frisk satsning på SS1 för att sätta press på framförallt Johan Kastenman. Nu blev det mest som det brukar bli och istället för att sätta press blev det piss och pannkaka när vilja och hastighet inte alls överensstämde med vägens utformning. Drygt 20 sekunder på två kostsamma snurrningar med backövning. Får se det positiva i allt elände och det är att vi börjar bli vassa på att backa. På sträcka 2 fick vi viss upprättelse och var snabbast i klassen men några sekunder efter Kastenman som i sedvanlig ordning hade bråttom i spåret. De nya stötdämparna och fjädrarna verkar fungera och vi ser fram emot kommande övningar 2017.

Utbildningsdagen med Harry kommer i en egen redogörelse då detta är ett kapitel för sig i positiv bemärkelse förutom vissa kursmoment som väger över i den negativa vågskålen. Håll andan.