söndag 20 maj 2012

Rapport från SSR 2012

South Swedish Rally förlöpte utan några större incidenter för vår del. Vi agerade publik vilket kan förklara den något låga graden av kriser under helgen. Trevlig var det oavsett.

Vår första och enda rullning stod fru Oddshammar för. Det skar ner på innern och där låg en stor sten som välte allt på ända. Gamarna är snabbt framme.


Det fanns en tid före mobiltelefoner när man förlitade sig på samtal utan teknisk utrustning med personer som befann sig inom samtalsradie. Vid denna tid förlitade man sig även på kartor för att hitta dit man skulle. Äldre brodern Ekdahl är "lost in translation" och behöver tydligen mycket assistans av lillebror och Andreas Nilsson för att hitta rätt.



Under fredagskvällen befann sig sällskapet på SS1 och SS4. Punkteringar verkade vara ett stort problem och ledande Pontus Tidemand var inget undantag. Daniel Ekdahl som inte bara kör Volvo Original utan även lutar sig på en innebandyklubba en gång i veckan visade prov på precis hur vältränad och snabb i fötterna en RS-förare måste vara:





En positiv överraskning var Patrik Arvidsson från Gotland som hade bra ladd på sin 940. Även Morgan Eriksson och självfallet Jimmy Olsson visade prov på underhållande körning.



Stefan Ahl hoppade in och åkte med Max Svensson och även de visade prov på riktigt bra attack med sin 940, även om Hans-Daniel ser lite tveksam ut. En skattebefriad mattblå 242 hade varit bättre.



Precis som vanligt passerar inte en rallytävling utan att det blir haveri. Den här gången var det jeansen som packade ihop redan under fredagsetappen. Det är dock lättare och billigare att kassera ett par byxor än en Volvo 940.